PLASTICOCEAN

Rólunk

PLASTICOCEAN - Sopron
A soproni PLASTICOCEAN new wave metal zenekar, egy korábbi közös formáció négy tagjának ötletéből született meg.

Zenénk, stílusát tekintve a több irányzatot ötvöző "New Wave Metal". Ezen belül is "Modern metal", de mi a SOPRONCORE jelzőt használjuk rá, amit egy kedves barátunktól kaptunk.
Dalaink leginkább a metalcore, hardcore, deathcore és djent stílusok jellemző elemeiből építkeznek, megfűszerezve egy jó adag elektronikus hatással. Azoknak ajánljuk, akik szeretik a dark-os hangzást, az inpulzív, lendületes riffeket, a földrengető breakdown-okat és az énekelhetö dallamokat egyaránt.
Célunk, hogy koncertjeinken minél színesebb élménnyel gazdagodjon közönségünk.

A zenekar történetéhez egy kis kitérőt kell tennünk a múltba. 

A jelenlegit megelőző csapat utolsó három éve meglehetősen viharosan zajlott. 2014 nyarán a frontember és a dobos  egyszerre léptek ki. 2015 elejére Cihlár Helmut gitáros kivételével, a teljes "legénység" lecserélődött.  Mindenki meglepetésére Helmut folytatta.

Pap Gergő "Geo" énekes, Csordás Bálint basszusgitáros és Kocsis Dániel dobos közreműködésével újjászületett a zenekar. Izgalmas időszak volt ez, rengeteg élmennyel, nagy fesztiválos fellépésekkel, mint például a VOLT FesztiválRockmaraton és jó pár telt házas klubkoncert a soproni közönséggel.

Mindezek ellenére valahogy mégsem éreztük sajátnak, így egy közös ötlet által vezérelve 2016 decemberében feloszlattuk, hogy teret adjunk valami újnak. Ezt látszólag két hónap hallgatás követte, persze mi folyamatosan dolgoztunk már az új anyagokon. 2016 novemberében csatlakozott az akkor még névtelen formációhoz Bolla Péter "Titi" gitáros posztra, hogy még több színt és hangulatot hozzon a zenei világunkba.

Zenekarunk megalakulásának 2017 januárját tekintjük. A közös munka az új csappattal annyira jól sikerült, hogy már az ezt követő márciusban egy teljes hétre bevonultunk jó barátunkhoz Simon Istvánhoz "Simi" a NO SILENCE STUDIOS-ba Gyulára és rögzítettük első lemezünket, amely a WAVE címet kapta. Itt készült a stúdiózás folyamatát megörökítő hibrid szöveges videó a LETMEKNOW.

Ezután számos tehetségkutatón szerepeltünk és szép helyezéseket, különdíjakat zsebelhettünk be, többek között 2017 Éter Fesztivál - Legjobb show műsor különdíj, 2018 II. Élő-zene Tehetségkutató - Első helyezett, ennek köszönhetően bejutottunk az Öröm a Zene döntőjébe, amit a Budapest Music Expo-n rendeznek. 

2018-as Éter Fesztiválon a zenekar az A38-as fellépési lehetősége mellé Dani a Legjobb dobos, Bálint a Legjobb basszusgitáros különdíjakat nyerték.   

2018-ban megjelent második klippünk, ami a közös kedvencünkhöz, az All About You című dalunkhoz forgattunk soproni próbatermünkben

2018 júniusában megjelent és teljes egészében letölthetővé vált WAVE névre keresztelt albumunk.  

A munka azóta sem állt meg, folyamatosan írjuk az új dalokat és szervezzük a koncertdátumokat egy több állomásos turnéra.